Haargroeimiddel |Haaruitval bestrijden of uw haar sneller doen groeien?

E-boek

Voeding

Voeding

Haar heeft een aantal voedingen nodig om gezond te blijven en de balans te behouden. Deze voedingen geven sterkte en energie dat het haar nodig heeft om vitaal te verschijnen en veranderingen te voorkomen dat het vet of droog maakt. Deze voedingen zal ook helpen als een beveiliging van het haar tegen roos en zal het sterk genoeg maken om vroege kaalheid te voorkomen. Velen van deze voedingen komen van dierlijke afkomst, zoals eieren, melk, vis, vlees of dierlijke ingewanden.

Voor diegenen die een vegetarisch dieet prefereren, kunnen planten ook voor de benodigde componenten zorgen zoals u straks zal zien. Kam uw haar niet. Dit kan helpen bij haar verlies. Gebruik een kam met ruimte tussen de tanden en hou de hoofdhuid schoon.

Hoe beter haar te krijgen

U dient uw haar minstens twee keer per week te wassen. Uw shampoo dient geen wasmiddel te bevatten en de meest geschikte is een neutrale shampoo, wat een dagelijks gebruik toestaat.

Na het zwemmen in de oceaan of in het zwembad, was uw haar om enige zout of chloor, omdat zij het haar erg droog maken.

Haar

U dient een kam te gebruiken met wijde ruimte tussen de tanden en u dient niet te veel verf, haarspray, haar gel of haardrogers te gebruiken.

Neem twee of drie minuten per dag om de omgekeerde oefening te doen, om bloedcirculatie te bevorderen. Met uw handen tegen de muur, plaats uw lichaam in verticale positie met uw hoofd naar beneden en voeten omhoog.

U dient een gezond dieet te hebben, rijk aan groenten en voorkom dierlijke producten zoals vet vlees, zeevruchten, etc.

Vermijd stress zoveel mogelijk. Om dat te bereiken kunt u een soort ontspannende oefening volgen. Goed slapen, helpt ook bij het onderhouden van een goede haarconditie.

Wist u dat…?

De haar cuticula kan totaal of gedeeltelijk verloren gaan in geval van haar ziekten, cosmetische behandelingen, ultraviolet straling, en meerdere dingen.

De eigenschappen van het haar hangt af van de manier waarop het uit de follikel komt: Als de follikel vertikaal geplaatst is op de hoofdhuid, zal het haar recht zijn. Als het schuin of  krommend is, zal het haar krullend zijn.

Haar met witte pigmenten bestaat niet. Grijs haar is eigenlijk kleurloos. De witte kleur wordt bepaald door de reflectie van licht op de haarlagen. Een duidelijk voorbeeld wordt gegeven door transparante cellofaan, wat wit lijkt wanneer het opgerold is.

Haar heeft een beperkte 3-jaar levensduur, daarna valt het uit en wordt vervangen door nieuw haar. Net zoals andere dieren, ervaren mensen een langzame maar continue verhaaring, omdat er gemiddeld elke dag 50 tot 100 haren uitvallen.

Het knippen of scheren van het haar, laat het niet sneller groeien. Het is ook niet waar dat als u het haar schroeit het einde dat het vitale substanties geeft van het uitgaan, sinds het haar dood is met uitzondering van de follikel. Dat is waarom het pijn doet als een haar er wordt uitgetrokken: haar heeft een wortel. Daarentegen, het knippen van haar is pijnloos.

Wanneer kaalheid in een gevorderde stage is kan het niet worden gestopt, een pruik is dan vaak nodig. De pruik is vaak niet op te merken, omdat ze van een synthetisch martiaal worden gemaakt, dat onzichtbaar wordt zodra het de hoofdhuid aanraakt. Moderne pruiken kunnen gewassen worden en u kunt ermee slapen of ze dagen achter elkaar gebruiken zonder het te hoeven verwijderen. Ze zien er vaak goed uit van alle hoeken, het is niet nodig om bang te zijn om de voorkant te laten zien.

U dient te vermijden…

Gewoontes die het haaruitval versnellen, zoals:

 • Inname van tabak, alcohol of koffie
 • Een ontgebalanceerd dieet met teveel suiker, vetten of gefrituurd voedsel, wat de bloedcirculatie blokkeert in de haarwortel waardoor roos en irritatie ontstaat.

U kunt proberen…

Er zijn twee sesam recepten die u kunnen helpen beide beschermen uw nieren en versterken uw haar:

 • Rooster 3 gram sesamzaad voor 5-10 minuten en kook 2 gram groene thee. Drink deze mix een maal per dag.
 • Rooster twee theelepels zwarte sesamzaad en neem het met twee walnoten elke ochtend bij een lege maag, doe dit voor een paar maanden.

Behandelingen tegen kaalheid

Kook een paar lepels horsetail, 7 lepels rozemarijn en 7 lepels brandnetels. Dek af en kook op een laag pitje. Laat het 10 minuten zitten. Schenk af, daarna was uw haar met rozemarijn shampoo als het mogelijk is. Masseer uw hoofdhuid met de mix. Gebruik geen haardroger. Andere aanbevolen methodes bevatten het gebruik van aloë shampoo, was uw haar met 2 lepels van witte klei en mix het met chamomille of rozemarijn, kokosnoot olie, kaneelpoeder, bloodwort afkooksel, verse brandnetel sap, basilicum en het sap van de grote kils bladeren.

Massage met waterkers sap

Mix 100 gram waterkersen breng de sap direct op de hoofdhuid aan. Masseer uw hoofd en laat het inwerken voor 30 minuten. Was daarna uw hoofd met normale shampoo. U kunt deze kuur twee keer per week gebruiken.

Olie en walnoot

Schenk ongeveer 250 cl olijfolie in een glas en voeg 7 gepelde en kleingesneden walnoten toe. Laat het voor 7 dagen rusten in een koele, droge plek, maar vergeet niet elke avond te roeren. Dip uw vingers in de olie en breng het aan op de hoofdhuid met een zachte massage. U kunt uw haar wassen na drie uur. Herhaal dit drie maal per maand.

Uien balsem

Kook 1 liter water, voeg 1 gepelde ui toe. Wanneer de ui zacht is en het water voor de helft is weg gekookt, doe de sap in een dispenser. Breng deze balsem elke nacht aan met een zachte massage en laat het inwerken tot de volgende dg. Doe dit voor 7 dagen en sla daarna 15 dagen over voordat u de behandeling herhaald.

Tips om haaruitval te voorkomen

 • Stel uw haar niet bloot aan excessieve zonlicht. Zee- en rivierwater hindert de haargroei.
 • Vermijd het gebruik van gel, haarspray en andere commerciĂ«le chemische schoonheidsproducten, omdat ze haaruitval stimuleren. Kies altijd natuurlijke producten.
 • Kam het haar niet, omdat dit voor meer haaruitval zorgt. Gebruik een kam met grote ruimte tussen de tanden en hou uw hoofdhuid schoon.
 • Vermijd het gebruik van een pet, hoed of hoofddoek, dat de zuurstof blokkeert naar uw haar.
 • Vermijd het gebruik van een klip, rubberen band of accessoires om het haar te binden, omdat ze forceren en schade toebrengen.
 • Gebruik geen chemische producten om uw haar te drogen, omdat ze haaruitval veroorzaken.
 • Vermijd het gebruik van een haardroger. Lucht-droog  uw haar als mogelijk.
 • Verminder stress om te voorkomen dat bloedvaten blokkeren en het haar samentrekken, waardoor de toevoer van voeding slecht wordt.
Earn 5€ as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 5€ off and many more offers.