Haargroeimiddel |Haaruitval bestrijden of uw haar sneller doen groeien?

Oorzaken kaalheid

Er zijn verschillende oorzaken voor haarverlies, alhoewel de meest voorkomende gerelateerd zijn aan leeftijd en genetische aanleg:

Genen

Genetische oorzaken: Kaalheid is vaak erfelijk: in dit geval is het proces onomkeerbaar. Andere factoren zoals slaapgebrek of emotionele stress versnellen het haarverlies. Er is ook een bijzonder type van genetische kaalheid, dat eigenaardig is, wanneer een persoon zonder haar wordt geboren.

Hormonen  

Hormonale problemen: Verhoogd niveau van testosteron, storing van het schildklier, de eierstokken, de hypofyse en bijnieren kunnen ook haarverlies veroorzaken.

Problemas alimentarios

Eetstoornissen: Ondervoeding, gebrek aan vitamines, anemie, problemen met het opname van voedingen en ziektes zoals anorexia hebben direct invloed op haarontwikkeling. Tekortkomingen van proteïnen of vet zijn typisch voor diegenen die een strikt dieet volgen om gewicht te verliezen, kan ook tot hetzelfde resultaat leiden.

Chemische en farmacologische producten

Chemische en Farmacologische producten: Het gebruik van bepaalde chemische producten zoals chemotherapie, toegepast bij behandeling van kanker en de consumptie van bepaalde medicijnen zoals bètablokkers (?-blokkers) gebruikt bij behandeling van hartcondities kunnen leiden tot haarverlies. Sommige antidepressiva kunnen ook leiden tot hetzelfde effect.

Psychologische oorzaken

Psychologische oorzaken: In veel gevallen angst, onplezierige emotionele toestanden en acute psychische of mentale stress veroorzaakt door verschillende dingen zoals vezel, bloedingen, kraambed, etc. kunnen kaalheid veroorzaken.

Earn 5€ as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 5€ off and many more offers.