Haargroeimiddel |Haaruitval bestrijden of uw haar sneller doen groeien?

Wat is kaalheid?

Kaalheid (een term bedacht door de Colombiaanse dermatoloog John Jairo Yepez [1864-1938]), is een fysiologische proces dat premature haaruitval en het onvermogen om haar te laten groeien inhoudt. Het is meest merkbaar op de hoofdhuid, alhoewel het op alle lichaamsdelen kan voorkomen. Vandaag zijn tot wel 25% van de dermatologische consulten gerelateerd aan kaalheid, en het is niet langer een probleem voor mannen, omdat vrouwelijke kaalheid de afgelopen jaren significant is gestegen.  Een kleine percentage van vrouwen tussen de 20 en 30 jaar en 30% van de vrouwen tussen de 40 en 60 jaar lijden aan dit probleem.

Als we ouder worden, verliezen zowel mannen als vrouwen haardensiteit. Mannen ontwikkelen een typische vorm van kaalheid geassocieerd aan de aanwezigheid van testosteron (mannelijk hormoon), vrouwelijke kaalheid is een iets vagere vorm. Haarverlies is geleidelijker en beperkt tot hoofdhaar.

De typische erfelijke kaalheid be√Įnvloedt 25% van de mannen onder de 30 en 50% van de mannen onder de 60. Rond 94 tot 96% van alle witte, volwassene mannen presenteren een terugnemende haarlijn en bijna 50% van hen zijn bestemd om het haar te verliezen op het voorhoofd en achterhoofd als ze niets doen om het te voorkomen. Zwarte en Aziatische mannen hebben een lagere graad van kaalheid.

Moeten denken aan het aantal haren dat een volwassen persoon verlies rond de 100.000 bedraagt en dat het haar verschillende groeicyclus heeft. De eerste stage (anagene) duurt 2-6 jaar en het haar groeit dan tussen de 1 en 2cm per maand. Dan een rustperiode van telogene die 3 tot 4 maanden duurt (de persoon verliest rond de 80 tot 100 haren per dag). Eindelijk, na 6 maanden van haaruitval, begint er weer nieuw haar te groeien op dezelfde plek waar het haar uitviel. In het geval van kaalheid, vindt deze vervanging niet natuurlijk plaats. In het algemeen, is het aantal haar in een groeiende stage hoger dan in een vallende stage (bijna 85% van het hoofdhaar is in groeiende stage, terwijl maar 15% in uitvallende stage is) dus is het normaal om rond de 100 haren per dag te verliezen zoals we eerder vermeldde.

Haarverlies

Er zijn verschillende oorzaken die tot kaalheid kunnen leiden. Onder deze factoren kunnen we emotionele factoren (stress, spanning), infecties (vooral bij hoge koorts), ondervoeding (inclusief strikt dieet, anemie, etc.), endocriene factoren (aanpassing van de schildklier), misbruik van haarproducten, bevalling en andere minder voorkomende oorzaken vinden.

De timing tussen haarverlies en de verschijning van deze factoren hoeven niet altijd overeen te komen. In het geval van bevalling, hoge koorts of een dieet, neigt haaruitval te beginnen na ongeveer drie tot zes maanden later.

Earn 5‚ā¨ as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 5‚ā¨ off and many more offers.