Haargroeimiddel |Haaruitval bestrijden of uw haar sneller doen groeien?

Wat is kaalheid?

Kaalheid is een fysiologisch proces dat premature haaruitval inhoud en de onmogelijkheid om haar te laten groeien. Het is meest merkbaar op de hoofdhuid, alhoewel het overal op het lichaam kan voorkomen. Vandaag, zijn tot 25% van de dermatologische consulten gerelateerd aan kaalheid, en het is een probleem dat niet alleen mannen beïnvloedt,in deze zin is vrouwelijke kaalheid de afgelopen jaren sterk gestegen. Een klein percentage van de vrouwen tussen 20 en 30 jaar oud en 30% van de vrouwen tussen 40 en 60 jaar oud aan dit probleem lijden.

Als wij ouder worden, verliezen zowel mannen als vrouwen haardensiteit. Mannen vormen een typische vorm van kaalheid geassocieerd met de aanwezigheid van testosteron (mannelijk hormoon) terwijl voor vrouwen de vorm van kaalheid eigelijk vager is. Haarverlies is geleidelijker en beperkt tot het hoofdhaar.

De typische erfelijke kaalheid beïnvloedt 25% van de mannen onder de 30, en 50% van de mannen onder de 60. Rond de 94 en 96% van alle blanke, volwassene mannen presenteert een kale haarlijn en bijna 50% van hen is bestemd tot haarverlies op het voorhoofd en het achterhoofd als zij er niets aan doen. Zwarte en Aziatische mannen hebben een kleinere graad van kaalheid.

Wij moeten onthouden dat een volwassen persoon ongeveer 100.000 haren heeft en dat ieder haar zijn eigen groeicyclus heeft. De eerste stage duurt 2-6 jaar en de haargroei tussen 1 en 2cm per maand. Daarna komt een rustperiode die 3 tot 4 maanden duurt (de persoon verliest onwaarneembaar een aantal van 80 en 100 haren per dag). Na 6 maanden verlies, begint er nieuw haar te groeien op dezelfde plek waar het uitviel. In het geval van kaalheid, vindt deze vervanging niet natuurlijk plaats.

In het algemeen is het aantal haar in een groeiende stage hoger dan het aantal haar in een uitvallende stage (bijna 85% van het hoofdhaar is in groeiende stage terwijl slechts 15% in een uitvallende stage is) dus is het normaal om dagelijks 100 haren te verliezen, zoals we eerder hebben vermeldt.

Haarverlies

Er zijn verschillende oorzaken die tot haarverlies kunnen lijden. Onder deze factoren kunnen we emotionele factoren (spanning, stress), infecties (vooral het geval bij hoge koorts), ondervoeding (inclusief dieet, anemia, etc.), endocriene factoren (veranderingen van de schildklier), het misbruik van haarproducten, kraambed en minder frequente oorzaken vinden.

De timing tussen haarverlies en verschijning van deze factoren hoeven niet altijd overeen te komen. In het geval van kraambed, hoge koorts of dieet, nijgt haarverlies drie tot 6 maanden later te beginnen.

Earn 5€ as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 5€ off and many more offers.