Haargroeimiddel |Haaruitval bestrijden of uw haar sneller doen groeien?

Types van kaalheid

Kaalheid kan worden geclassificeerd in verschillende types, afhankelijk van de oorzaken. Om de exacte oorzaken te kunnen vaststellen, dient de patiënt een psychologisch en een fysisch onderzoek te verrichten, bij voorkeur met een biopsie van de hoofdhuid.

Vandaag komt kaalheid voor bij zowel mannen als vrouwen, dus kunnen we praten over 2 types kaalheid:

  • Vrouwelijke kaalheid:

Het is minder frequent dan mannelijke kaalheid en het presenteert verschillende eigenschappen. Toch geven de statistieken weer dat tussen de 28 en 30% van de vrouwen lijden aan deze aandoening. Bij deze type kaalheid is er gewoonlijk haaruitval bij het voorhoofd, boven de twee temples en/of bij de kruin. Vrouwelijke kaalheid resulteert bijna nooit in totale kaalheid. De belangrijkste oorzaken zijn: genetische aanleg, variatie van de niveaus van de endocriene hormonen (androgenetische) en ouder worden, alhoewel werk, zenuwen, stress en een specifiek dieet ook tot vrouwelijke kaalheid kan leiden. Het is vrij gelijk aan mannelijke kaalheid, maar ziet er anders uit. Om een goede classificatie te kunnen geven, nemen wij de Ludwig schaal om de progressie van vrouwelijke kaalheid weer te geven:

Calvicie femenina
  • Mannelijke kaalheid:

Mannelijke kaalheid is de meest voorkomende type van haarverlies. Het volgt vaak een typisch patroon van een terugnemende haarlijn en het dunner worden van haar op de kruin alhoewel in andere gevallen het hele hoofd kaal wordt. Het wordt vaak veroorzaakt door erfelijkheid en begint bij het voorhoofd. De evolutie van het verlies verschilt per persoon.

De Norwood schaal helpt ons om de graad te identificeren van androgenetische kaalheid –AGA-. Deze schaal is de meest gebruikte om mannelijke AGA te classificeren:

Earn 5€ as a welcome gift! Subscribe and enjoy NOW 5€ off and many more offers.